Fluitlessen

 

In september 2007 is Lydia begonnen met het geven van blok – en dwarsfluitlessen. In 2010 heeft Lydia haar onderwijsbevoegdheid gehaald aan het Rotterdam’s conservatorium.

De lessen worden gegeven op een aantal vaste dagen in de week. De leslocaties zijn onder andere in Capelle aan de IJssel (kerk de Voorhof, Bermweg 323) en in Moerkapelle (De Grutto 15)

Lydia geeft les aan beginners en gevorderden, jong en oud. Er is veel aandacht voor de klankvorming, de techniek, de ademhaling en de houding. Ook de theorie en informatie over de muziekgeschiedenis zullen in de lessen verweven worden.

Ook beginnen met fluitlessen?

Fluitlessen bij Lydia

Lydia is tijdens haar lessen voornamelijk gericht op het ontwikkelen van de muzikaliteit/muzikale ideeën vanuit de leerling zelf. Veel aandacht wordt dan ook besteedt aan het fluitrepertoire voor de lessen. Elke leerling leert weer op een verschillende manier en heeft op sommige vlakken soms extra oefeningen of verdieping nodig. Daarom werkt Lydia niet volgens een standaard methode maar kijkt ze wat er bij haar leerling past.

Bij gevorderde leerlingen zal er dieper op toonvorming, techniek en repertoireopbouw worden ingegaan. Etudes/duetten en voordrachtstukken vormen de basis hiervan. In de loop van de tijd wordt er gewerkt aan kennis van verschillende stijlperioden en de daarbij komende technieken.

Sommige leerlingen willen graag deelnemen aan diverse concoursen of audities, ook daar bereid Lydia haar leerlingen op voor. Enkele leerlingen hebben diverse eerste prijzen/of finaleplaatsen weten te behalen.

Ten slotte organiseert Lydia rond kerst en aan het einde van het fluitseizoen een fluit-voorspeelavond. Dit is een jaarlijkse happening waar alle familieleden, vrienden en bekenden van de leerlingen worden uitgenodigd om te komen luisteren naar wat er geleerd is in het afgelopen jaar.

Wat moet ik doen?

Om les te kunnen nemen heeft de leerling een eigen dwarsfluit nodig. Heeft u of uw kind nog geen eigen instrument dan adviseer ik u graag bij de aanschaf van een fluit.

Voor beginners is het aan te raden wekelijkse lessen te volgen, zodat de basis op een goede manier ontwikkeld wordt. Jonge leerlingen starten in principe met lessen van 30 minuten.

Gevorderde leerlingen kunnen ook lessen krijgen van een uur. Het is mogelijk om een duo-les van een uur te krijgen. Dit betekent 20 minuten privé-les voor de ene leerling, twintig minuten samenspel en twintig minuten voor de andere leerling. Dit om aandacht te houden voor eigen ontwikkeling maar ook om het samenspel en plezier tijdens de les te vergroten!

Voor de leerlingen in Capelle aan de IJssel heeft Lydia een nieuw lesprogramma ontwikkeld waarin iedereen om de drie weken een samenspelles heeft en daarnaast individueel lessen krijgt.

Meld je aan voor een gratis proefles!