Workshop

Muziek op Schoot

 

Lydia van Mourik (1987) behaalde in 2008 de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk. Naast haar studie aan het conservatorium in Rotterdam (fluit) heeft zij enkele jaren in de kinderopvang gewerkt. Lydia is een gedreven fluitdocente en heeft in 2017 de post-hbo opleiding muziek en het jonge kind behaald. Met haar pedagogische en muzikale achtergrond is het haar wens om anderen te inspireren om muziek dagelijks te gebruiken voor meer plezier en een betere hechting tussen opvoeder en kind.

Vraag een workshop aan!

Over de Workshop

Muziekworkshops Mina Muis maakt muziek!

Mina Muis heeft een grote koffer bij zich met allemaal muziekinstrumentjes en handpopvriendjes. In elke workshop neemt ze de aanwezige kinderen mee op een muzikale ontdekkingsreis. Dit is het uitgangspunt van elke workshop. Door middel van praktische liedjes en muziekspelletjes worden dagelijkse bezigheden zoals opruimen, tanden poetsen en wandelen een spel. De band met het kind, het van elkaar genieten en samen spelen, staat voorop.

Tijdens de workshop wordt op professionele wijze de muzikale basis gelegd: het kind ervaart muziek in al zijn soorten door tijdens het spel zelf muziek te maken, door de ouder op muziek gedragen te worden of door het muziekspel dat Lydia op diverse instrumenten aanbiedt. Ook kunnen er tijdens de lessen “muzikale verrassingen” worden verwacht waarin het kind zich verwonderd en zichtzelf ontdekt.

 

Peuter Pret

Omdat de workshops op maat worden gemaakt, is het mogelijk dat de workshops op een door u gewenste locatie kan worden gegeven. U kunt daarbij denken aan een workshop op een kinderdagverblijf, waarbij de ouders al dan wel of niet aanwezig zijn. Ook is de workshop uitermate geschikt voor het voor kinderen georganiseerde evenement, een babyshower, opening van een winkel, een open dag, ter presentatie van het door Lydia van Mourik geschreven boekje ‘’Peuterpret’’ of als workshop voor tiener(moeders) waarbij de nadruk ligt op een betere hechting tussen moeder en kind én het stimuleren van de taalontwikkeling.

Heeft u andere ideeën? Dan kunt u hierover contact opnemen door het invullen van het contactformulier.

De workshops worden voornamelijk op basis van leeftijd gegeven

Spelenderwijs

In de workshops wordt gebruik gemaakt van allerlei materialen. Hierbij moet u denken aan blokken, poppen en muziekinstrumentjes, maar ook aan allerlei livemuziek dat wordt gespeeld door Lydia zelf.

Niet muzikaal?

Wees niet bang, er wordt niet vanuit gegaan dat iedereen goed kan zingen of enorm muzikaal is.

Op maat

De muziekworkshops zijn op maat. Dit houdt in dat er de mogelijkheid is om deel te nemen aan een eenmalige workshop of bijvoorbeeld een lessenreeks van 6-8 lessen. U kunt de workshops bezoeken met uw kind. Maar niet ondenkbaar is het dat u de workshop bezoekt, omdat u werkzaam bent op een kinderdagverblijf of wanneer u een opleiding volgt voor pedagogisch medewerker.

6-12 maanden babygroep

De nieuwsgierigheid in deze leeftijdsgroep wordt gewekt met muzikale klankenspelletjes. De behoefte aan aanraking en beweging komt terug in aanraakspelletjes en de beweging met rammelaars, schoot- en draagspelletjes. Ook raken baby’s verwonderd van livemuziek op fluit, gitaar en andere instrumenten.

1-2 jaar Dreumesgroep

Deze kinderen zijn gek op kiekeboe-muziek, ontdekken en bewegen. Muziek op Schoot groeit mee met de behoefte van de kinderen door ontdekliedjes en creatieve/muzikale materialen die vaak ook leuk zijn om thuis na te maken. De tips voor het maken van leuke instrumenten kunt u achterin het boekje “Peuterpret’’ vinden die u hier kunt bestellen. Bij deze kinderen wordt dan ook nauwkeurig bekeken in welke ontwikkelingsfase het zich bevindt voor verdere stimulatie.

2-4 jaar Peutergroep

Deze kinderen houden meer van afwisseling en fantasiespel. Ook de simpelste, dagelijkse routine wat soms strijd oplevert wordt weer gezellig door de bijpassende liedjes die te allen tijde kunnen worden ingezet.

Klein duimpje concert

Deze concerten zijn speciale concerten met livemuziek, waarvan enkele nummers speciaal gecomponeerd en/of gearrangeerd zijn voor de allerjongsten van 0-6 jaar. De muziek, liedjes, activiteiten en luistermomenten zijn helemaal afgestemd op de jonge kinderen. Een fantastische ervaring voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters om instrumenten van heel dichtbij te kunnen zien en horen.

Tijdens een Klein Duimpjeconcert wordt rekening gehouden met de behoeftes van jonge kinderen. Er zijn momenten waarbij de kinderen kunnen meedoen, meeklappen, dansen of in de maat marcheren, maar er zijn ook momenten dat er bij papa of mama op schoot zittend naar de muziek wordt geluisterd. Vaak is het – zeker na afloop – mogelijk om de instrumenten van heel dichtbij te bekijken en vinden er verrassende ontmoetingen plaats tussen musici en kind.

Heeft u interesse in het organiseren van een workshop of een kleinduimpje concert bij u in de buurt of op het kinderdagverblijf?
Neem gerust contact op over de mogelijkheden en de kosten hiervan.