Biografie

Lydia van Mourik begon op vijfjarige leeftijd met haar eerste algemene muzieklessen om vier jaar daarna op dwarsfluit over te gaan. Lydia volgde haar particuliere studie bij Lenette Pauw, Gien Wagenaar en Daniëlle van Laar. Van 2008 tot 2013 studeerde Lydia aan het conservatorium in Rotterdam alwaar zij lessen ontving van Jo Hagen, Herman van Kogelenberg en Juliëtte Hurel. Van Wim Steinmann en Vincent Cortvrint ontving Lydia piccololessen. In 2013 is Lydia met een goed resultaat afgestudeerd en volgde daarna verschillende privélessen en masterclasses bij diverse docenten.

De masterclasses die Lydia volgde waren onder ander bij: Wilbert Hazelzet, William Bennett, Gaby Pas-von Riet, Emily Beynon en Robert Dick. Verder nam ze in de zomer van 2012 deel aan de Nederlandse Fluit Academie en kreeg daar lessen van Emily Beynon, Wieke Karsten en Jeroen Bron. Tijdens de afsluitingsconcerten van deze zomeracademie heeft Lydia mogen soleren in het concertgebouw te Amsterdam.

Lydia heeft een uitgebreide lespraktijk in Capelle a/d IJssel en Moerkapelle (Zuid-Holland) Door haar studie pedagogische studies (SPW4 en de master Speltherapie) is de didactische en pedagogische kwaliteit gewaarborgd.

In 2017 heeft Lydia de post-hbo opleiding ‘Muziek en het jonge kind’ behaald. Het is haar wens om ook de allerkleinste en hun ouders te bereiken met muziek. Zij geeft workshops voor kinderen tussen de 0-4 jaar. Daarnaast heeft Lydia het boekje PeuterPret geschreven om muziek en activiteiten in de dagelijkse bezigheden in te zetten. Meer informatie hierover vindt u verder op deze website.

Verder is Lydia als orkest- en kamermusicus werkzaam. Zij is tien jaar eerste fluitiste bij het projectorkest Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden geweest, waarin ze jaarlijks de Johannes/Mattheus/Weihnachtsoratium en andere projecten van dit orkest heeft uitgevoerd.
Ook remplaceerde Lydia bij verschillende andere orkesten waaronder de Laurenscantorij in Rotterdam.

Lydia werkt samen met diverse pianisten/organisten. Ook is ze een veel gevraagd soliste bij koren.

Kenmerkend van Lydia is de klank en liefde voor de houten dwarsfluit. De warme, natuurlijke klank zorgde ervoor dat Lydia haar keuze maakte voor een zilveren fluit met een Mancke kopstuk van Pink Ivory hout.